X

Ayuso insisteix a tornar a aplicar les seves pròpies restriccions quan finalitzi l’estat d’alarma

Abans, el Govern central espera poder consensuar amb les autonomies un pla de restriccions amb criteris comuns

18/10/2020

Ayuso insisteix a tornar a aplicar les seves pròpies restriccions quan finalitzi l’estat d’alarma

La Comunitat de Madrid insisteix a tornar a aplicar restriccions de mobilitat per zones sanitàries una vegada finalitzi l’estat d’alarma decretat pel Govern central, en comptes del confinament general de tota la capital. Això serà el pròxim divendres. Abans, el Ministeri de Sanitat espera poder consensuar amb totes les comunitats autònomes un pla de restriccions amb criteris comuns.

La Comunitat de Madrid ha retut aquest diumenge un nou homenatge a les víctimes del coronavirus. José Cepeda, portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid, ha acusat el Partit Popular de fer un acte de partit per no haver convidat a l’oposició. L’homenatge tenia una incògnita a l’horitzó: què fer quan acabin les dues setmanes d’estat d’alarma a nou municipis. Ayuso parla de mesures més laxes que “no enfrontin economia amb salut”.

Fins ara, la resposta de cada comunitat a la crisi sanitària és diferent. Aquest dimecres, a la reunió del Consell Interterritorial, el Govern central proposarà indicadors i restriccions comuns a tots els territoris. Pamplona podria ser un dels municipis que, amb els nous criteris, seria confinat. De fet, avui han sumat més de 400 nous positius a tot Navarra. Abaixen els casos, però apugen els ingressos greus i les morts.

 

18/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris