X

Educació crea 690 places noves d’FP

Així es corregeix. ha dit el director de formació professional, l'error informàtic de Menorca que deixà un centenar d'alumnes sense plaça

22/10/2020

Educació crea 690 places noves d’FP

L’oferta de formació professional s’incrementa de manera extraordinària per primera vegada. Davant la demanda de matriculacions a la branca sociosanitària, manteniment d’embarcacions i a la d’estètica, la Conselleria ofereix fins dia 30 d’octubre 690 places noves. Amb aquesta convocatòria addicional queda reparat, ha dit la Conselleria, l’error informàtic que hi hagué a Menorca, pel qual uns 100 alumnes quedaren sense plaça. Són Són, ha dit Toni Baos, director general de Formació Professional, unes 56 places que s’afegeixen a l’oferta formativa de l’IES Cap de Llevant de Maó, la qual no vol dir que tots els alumnes menorquins hagin pogut accedir a l’opció que volien. En conjunt, l’increment de places és per cursar estudis de farmàcia, estètica, manteniment d’embarcacions i especialitats diverses de la branca sociosanitària, totes elles amb una inserció laboral per sobre de mitjana

Serà el curs amb més matriculacions de FP, al voltant de 15 mil, el que representa unes tres mil més que el curs passat.

En conjunt, l’increment de places és per cursar estudis de farmàcia, estètica, manteniment d’embarcacions i especialitats diverses de la branca sociosanitària, totes elles amb una inserció laboral per sobre de mitjana: “d’aquesta manera en total cream 1680 places més que el curs passat”, ha declarat el conseller d’Educació, Martí March.   

L’aposta per l’FP és forta i de fet, el conseller ha anunciat que el govern ha demanat 60 milions a Europa per crear 8 nous centres de cicles formatius. El termini per sol·licitar plaça és fins al pròxim 30 d’octubre a www.fp.caib.es. En paral·lel, en la mateixa compareixença, s’ha explicitat el compromís d’educació per finançar amb 1,2 milions d’euros la instal·lació de dispositius de control de la qualitat de l’aire als 400 centres educatius públics i concertats de les Illes.

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris