X

El canvi climàtic modificarà moltes zones costaneres de les Balears

Els científics preveuen un increment del nivell de la mar que pot oscil·lar entre els 18 i els 46 centímetres l'any 2050 i els 36 i 103 centrímetres l'any 2100

19/11/2020

El canvi climàtic modificarà moltes zones costaneres de les Balears

L’any 2050 Balears continuarà tenint platges, tot i que sí que seran una mica més estretes que les actuals. Així es desprén Costes pel Canvi, un projecte del impulsat pel Govern de les Illes i a través del qual es fan simulacions de l’impacte de l’increment del mar a les costes de les Illes per mor del Canvi Climàtic fins l’any 2050 i també fins l’any 2100.

La fesomia Cala Macarella i Macarelleta a Menorca pot ser molt diferent a l’actual si es compleixen les prediccions que en fan els científics. El mateix passa a Mallorca, on la zona de s’Albufera d’Alcúdia i també del Port de Pollença poden veure’s negades de forma temporal o permanent davant d’un eventual increment del nivell del mar. En el cas de Formentera, una de les zones més afectades seria el Parc Natural de ses Salines.

Segons els investigadors, molts són els factors que poden influir en l’increment de la mar i els seus efectes a la costa. Un d’ells són els temporals. Apunten que el que es pot veure en els mapes són simulacions que preveuen un increment del nivell de la mar que pot oscil·lar entre els 18 i els 46 centímetres l’any 2050 i els 36 i el metre i 3 centrímetres l’any 2100. Tot dependrà, apunten, de la reducció de les emissions de Co2 a l’atmosfera.

El proper pas després de la presentació dels mapes, serà l’elaboració d’un estudi de riscos per saber les possibles pèrdues econòmiques que pot comportar l’increment del nivell de la mar a les Balerars

 

 

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris