X

Nou acusats per narcotràfic accepten penes de 28 anys de presó

Reconeixen que formaven part d'una banda que va traficar amb drogues a Palma i Manacor entre el 2016 i el 2017

01/12/2020

Nou acusats per narcotràfic accepten penes de 28 anys de presó

Nou dels 10 acusats per narcotràfic que han estat jutjats aquest dimarts a l’Audiència de Palma han tancat un pacte amb el fiscal i s’han reconegut culpables. Reconeixen que varen distribuir a droga a Palma i Manacor, des del desembre de 2016 al juny de 2017 i accepten penes que sumen 28 anys de presó per delictes contra la salut pública. A més, dos d’ells han de pagar multes que sumen 6.000 euros. Part dels acusats també han dit que, en el moment dels fets, eren consumidors de droga. Inicialment, la Fiscalia demanava un total de 103 anys de presó per a ells i per a una dona a la qual se li ha retirat l’acusació.

Un acusat es declara innocent

A la vista, només hi ha un acusat que no ha arribat a una conformitat amb la Fiscalia. Li demanen 8 anys de presó i 700.000 euros de multa. Ell ha mantingut que és innocent al torn de darrera paraula i el seu advocat ha demanat que se li rebaixi la pena. Reclama que es consideri que l’home era consumidor de droga en el moment dels fets i que se li apliqui l’atenuant de dilacions indegudes. A més, planteja la nul·litat de les intervencions telefòniques realitzades per la policia durant la investigació.

La banda venia a droga a Palma i Manacor

Segons el fiscal, els acusats formaven una banda organitzada que va distribuir droga a Palma i Manacor, sobretot cocaïna, entre desembre del 2016 i juny de 2017. Els tres responsables del grup aconseguien els estupefaents a la península i els feien arribar a Mallorca camuflats en vehicles. Un cop aquí, altres dels acusats s’ocupaven de la distribució de la droga en diferents punts de l’illa.

 

 

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris