X

El govern espanyol autoritza l’adquisició de vacunes contra la covid

Unides Podem, ERC i EH Bildu retiren l'esmena als Pressupostos per prohibir els desnonaments

01/12/2020

El govern espanyol autoritza l’adquisició de vacunes contra la covid

El Consell de Ministres ha aprovat elevar els límits pressupostaris i poder tramitar els acords de la Unió Europea per a l’adquisició de vacunes contra la COVID-19. Permetrà concretar les adquisicions dels vaccins de Janssen, Moderna i CureVac, que suposen més de 52 milions de dosis per a Espanya.

El Consell de Ministres també ha aprovat una subvenció de caràcter directe per valor de 10 milions d’euros per a l’atenció i acolliment de menors migrants no acompanyats a les Canàries.

La portaveu de l’executiu central, María Jesús Montero, també ha agraït els suports confirmats per a l’aprovació dels Pressuposts Generals de l’Estat. També ha afirmat que l’executiu ultima el decret llei per a la prohibició dels desnonaments.

Unides Podem, ERC i EH Bildu han acordat retirar l’esmena conjunta que havien presentat als Pressupostos per prohibir els desnonaments fins al 2022. Ho han decidit després que l’executiu de Pedro Sánchez hagi acordat promoure la mesura a través d’un reial decret.

L’esmena, que va quedar viva després del seu pas per la comissió parlamentària, queda finalment retirada i no serà votada pel ple del Congrés, on aquest dimarts han començat les compareixences dels diferents ministres per defensar els comptes dels seus departaments.

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris