X

Arriba a Menorca el tatuatge que torna el somriure a les dones que han patit càncer de mama

Dues infermeres del Mateu Orfila reprodueixen l'aurèola i el mugró a les dones després d'una mastectomia, i ja n'hi ha 12 en llista d'espera

06/12/2020

Arriba a Menorca el tatuatge que torna el somriure a les dones que han patit càncer de mama

Dues infermeres de l’Hospital Mateu Orfila han començat, aquesta setmana, a tatuar les aurèoles i els mugrons a les dones que han patit un càncer de mama. Es tracta d’un servei que, fins ara, només es feia a Son Espases. A Menorca ja hi ha una llista d’espera de fins a 12 dones.

De vegades, els tatuatges van molt més enllà de decorar el cos. N’hi ha que serveixen per tornar l’autoestima que una malaltia un dia se’n va endur. La clau que acaba de tancar definitivament un procés com el càncer de mama. Cada vegada són més les dones afectades per aquest tipus de tumor. N’hi ha que com, a darrera passa cap a la reconstrucció final, decideixen dibuixar-se flors, però d’altres opten per una simple reproducció de l’aurèola i el mugró després d’una mastectomia.

Fins ara, només hi havia una infermera a totes les Illes que fes aquest servei i es trobava a Son Espases, però des del dia primer de desembre, dues infermeres de l’Hospital Mateu Orfila l’han posat en marxa a Menorca.

Un tatuatge que, en només 5 dies, ja ha fet feliç 3 dones de Menorca que han passat per un càncer de mama, i n’hi ha 12 més en llista d’espera.

06/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris