X

Treballadors en ERTO denuncien que fa mesos que no cobren la prestació

Per la seva banda, els treballadors del SEPE reconeixen un endarreriment d'un mes

13/12/2020

Treballadors en ERTO denuncien que fa mesos que no cobren la prestació

Treballadors en ERTO denuncien que fa mesos que no cobren la prestació. Alguns, fins i tot, des del setembre. Per la seva banda, els treballadors del SEPE reconeixen un endarreriment d’un mes. I per què passa això? L’empresa facilita la informació del treballador a finals de mes. El SEPE, per tant, ho rep els primers dies del mes següent i ho tramita. I el treballador no ho cobrarà fins a l’altre mes.

Però, hi ha un altre obstacle. Cada expedient es revisa de manera manual. Els treballadors del SEPE denuncien manca de personal i també mitjans informàtics obsolets. El volum de feina creix de manera exponencial el mes d’abril, en un 1400%. A hores d’ara, encara continuen intentant posar-se al dia amb tot, amb l’ajuda també d’altres comunitats autònomes de la resta de l’Estat.

Aquesta gestoria, també, vincula l’endarreriment dels pagaments a l’aturada i canvi de sistema de finals de setembre. Traslladen que, en el seu cas, treballen amb un percentatge molt baix de clients afectats. Es dediquen, en gran part, al sector de l’hostaleria, molts d’ells, amb contracte de fixos-discontinus. I traslladen que aquesta classe de treballadors no s’han vist perjudicats per aquesta qüestió.

13/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris