Els+hotelers+demanen+un+any+m%C3%A9s+d%26apos%3BERTOs

Els hotelers demanen un any més d’ERTOs

Els hotelers demanen un any més d’ERTOs per als seus treballadors. No ja fins a principis de la hipotètica temporada que ve, sinó fins al final. Una ampliació que suposaria allargar-los, almanco, fins el novembre de 2021.

El president de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres, Gabriel Llobera, considera que només aquesta ampliació d’un any més, pot garantir la supervivència de moltes empreses.

Ara mateix hi ha una 80a d’hotels oberts a Mallorca, gairebé el 10% dels 850 establiments de la planta associada a la federació hotelera.

El sector insisteix que són necessaris tests de coronavirus als turistes en origen. Confien començar la temporada 2021 per Setmana Santa, però són optimistes de cara a finals d’enguany. Si s’aconsegeixen controlar els contagis, assegura Llobera, es podria salvar la campanya de Nadal.

D’altra banda, el president de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres creu que l’impacte econòmic del decret de reactivació econòmica del Govern (que permet l’ampliació d’hotels) serà insignificant. En aquests moments la prioritat del sector és sobreviure i no fer grans inversions.