X

Miquel Barceló és reconegut a París amb el Prix Diálogo

L'artista felanitxer rep el guardó per la seva "veu singular" i per representar la proximitat dels temes que travessen les societats francesa i espanyola

15/12/2020

Miquel Barceló és reconegut a París amb el Prix Diálogo

L’artista Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Prix Dilálogo 2020, de l’associació Dialogo que cerca reforçar la cooperació entre França i Espanya, per la seva “veu singular” i per representar la proximitat dels temes que travessen les societats francesa i espanyola.

El jurat, integrat per escriptors com Pierre Assouline o l’empresària Ángeles García Poveda, ha recompensat l’artista felanitxer per la seva obra, que “ha perseguit constantment una intuïció que ha florit en una creació abundant i polisèmica, atenta a les vibracions i materials del món”.

“Una obra arrelada en el seu entorn francès, espanyol, africà i ja universal”, destaca l’associació Diálogo en el seu comunicat.

Reconeix a més a un home “que es dirigeix als seus contemporanis rellançant la rellevància de la figuració a través dels temes de la relació amb la Mare Terra, la relació amb els altres, amb el món animal i tel·lúric”, i que s’interroga sobre el futur del nostre planeta.

El guardó li serà lliurat pel president del jurat, l’historiador Benoît Pellistrandi, i l’ambaixador d’Espanya a França, José Manuel Albares, el pròxim 21 de desembre en la residència de l’ambaixador d’Espanya.

El premi Diálogo reconeix a persones, entitats o institucions que hagin tingut un paper important en el desenvolupament de les relacions entre França i Espanya, i l’anterior guanyador va ser l’escriptor Javier Cercas.

15/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris