X

Govern i Estat acorden indemnitzar desclassificacions de sòl urbanitzable, si així ho preveu la Llei del Sòl del 2015

Aquesta mesura evita que el Decret de Mesures Urgents de Protecció del Territori arribi al Tribunal Constitucional

25/12/2020

Govern i Estat acorden indemnitzar desclassificacions de sòl urbanitzable, si així ho preveu la Llei del Sòl del 2015

En els darrers dies el Govern i l’Estat han resolt diverses discrepàncies competencials que mantenien les dues administracions. D’aquesta manera, s’ha evitat acabar al Tribunal Constitucional. Una de les qüestions que s’han resolt té a veure amb el decret de mesures urgents de protecció del territori aprovat aquest estiu. Finalment, l’acord estableix que les desclassificacions del sòl urbanitzable, en determinats casos, sí que donaran lloc a una indemnització.

Els casos indemnitzables seran aquells en què la reclassificació en rústic de sòl urbanitzable afecti els drets i béns que ja establia la llei del sòl de 2015. L’Estat creu que amb l’acord és redueix la inseguretat jurídica que podria crear el decret del Govern.

D’altra banda, sobre la llei de reactivació econòmica aprovada el mes d’octubre, l’Estat considera que aquesta resol les discrepàncies que s’havien establert en relació amb la l’ampliació dels hotels, però no hi ha acord encara en altres punts de la llei que tenen a veure amb compres extraordinàries de material sanitari o amb la llei de residus.

Per exemple, la llei de reactivació econòmica permet la compra per la via d’emergència de material sanitari o de medicaments, al marge dels sistemes de contractació pública. També permet la mobilitat temporal del personal sanitari. L’Estat qüestiona, a més, una modificació de la llei de residus, que entre d’altres coses prohibeix la venda de begudes en envasos d’un sòl ús a edificis públics. Segons els director generag de Residus, Sebastià Sansó, “l’Estat no qüestiona el fons de la norma. I, a més, ja s’ha arribat a un preacord”.

25/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris