X

‘Confinament,’ paraula de l’any 2020 segons la FundéuRAE

A la llista es trobaven altres paraules com coronavirus, Covid-19, resiliència, vaccí i teletreball

29/12/2020

‘Confinament,’ paraula de l’any 2020 segons la FundéuRAE

Va arribar a les nostres vides el passat 14 de març i durant cent dies ho va capgirar tot. La nostra manera de fer feina, estudiar, de relacionar-nos, de fer esport… i fins i tot de donar les gràcies. Ha estat la mesura restrictiva més forta que hem patit mai per mor de la Covid-19. La que ha definit aquest 2020. Triada entre una llista de 12 candidates, ‘confinament‘, una realitat que ara tots esperam no tornar a viure, és la paraula de l’any segons la Fundéu RAE. És la fundació de l’espanyol urgent de la Reial Acadèmia.

La llista d’enguany ha estat marcada per la pandèmia. De fet, aquesta és una de les 12 paraules entre les quals s’ha elegit la més representativa del 2020. ‘Coronavirus‘, ‘Covid-19′, ‘resiliència‘, ‘vaccí‘ i ‘teletreball‘ han estat també candidates. I no podien faltar-ne ells, el personal sanitari, que tot i no ser la paraula elegida continuen essent els primers de la llista per a molts ciutadans en aquesta situació.

Probablement l’elecció final no sorprèn ningú. El terme ‘confinament‘ ha assolit ja molts de significats per a la gent, per a uns ha suposat un aprenentatge i per altres simplement ha acompanyat un dels pitjors anys de la història. Alguns haurien elegit paraules com ‘classes online‘ o ‘incògnita i d’altres tenen clar quina és la més important ara: ‘vaccí‘.

Esperem que la paraula que defineixi l’any 2021 sigui més positiva, però ens ensenyi tant com la d’aquest que acaba.

 

 

 

 

29/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris