X

El 2021 pugen les pensions i es congela el Salari Mínim en els 950 euros

El bitllet de tren o bus interurbà serà un 40% més barat si es compra per internet que si es compra a bord

31/12/2020

El 2021 pugen les pensions i es congela el Salari Mínim en els 950 euros

El 2021 arrencarà, encara marcat per la pandèmia i amb algunes novetats als preus. Les pensions pujaran un 1%, però el Salari Mínim Interprofessional quedarà, de moment, congelat en els 950 euros mensuals. A les Illes, el bitllet de tren o bus interurbà serà un 40% més barat si es compra per internet que si es compra a bord.

A partir de demà, primer de gener, entra en vigor el nou sistema tarifari del transport públic de les Illes. Ara serà més econòmic, sempre que el bitllet es compri prèviament a Internet, per tal d’evitar la compra a bord i reduir d’aquesta manera el temps del trajecte. També es podrà viatjar amb la targeta intermodal convertida en targeta moneder i amb la targeta bancària. I a l’EMT els preus no pugen i el bitllet senzill sense transbord es manté en els dos euros.

En l’àmbit estatal, començarem el 2021 amb el Salari Mínim congelat en 950 euros, tot i que el Ministeri de Treball ha precisat que la intenció és que s’incrementi en els pròxims mesos i s’apliqui amb caràcter retroactiu des del primer de gener. Les pensions es revaloren. Així, la pujada general serà del 0,9 per cent, el mateix increment que hi haurà al sou dels funcionaris a nivell estatal.

Es preveu que el preu de la llum abaixi. Tot el contrari que el gas natural, que pujarà gairebé un 6 per cent a partir de demà.

Quant a les taxes aeroportuàries, és previsible que Aena no les incrementi per les restriccions de mobilitat en un any on els desplaçaments seran clarament inferiors.

Comprar un cotxe o invertir a la Borsa serà més car a causa dels nous impostos del Govern i una vegada més Correus apuja el preu dels segells un 7,7 per cent per a l’enviament de cartes i targetes postals a destinacions nacionals.

31/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris