X

L’UCI de l’Hospital de Son Llàtzer, a punt de col·lapsar

Per ajudar a descongestionar aquesta àrea, es construirà una nova Unitat de Cures Intermèdies amb nou boxes més

02/02/2021

L’UCI de l’Hospital de Son Llàtzer, a punt de col·lapsar

No hi ha temps per un alè avui a la Unitat de Cures intensives de Son Llàtzer. Estan en el pic màxim de feina. Segons Gemma Rialp, cap del servei, “tenim gairebé més pacients que mai. Avui tenim 31 malalts ingressats, dels quals 28 són covid positius”. De fet, a ella l’aplegam enmig d’una reunió “per veure com es poden redistribuir els pacients per a un millor funcionament de la unitat”. La situació és tan complicada, diu, que d’ingressar un altre pacient probablement s’hauria de sol·licitar un trasllat. D’ençà que va començar la pandèmia han hagut de derivar, diu, una cinquantena de pacients per incapacitat d’assumir-los.

Precisament per descongestionar aquesta àrea, es construirà una nova Unitat de Cures Intermèdies. Segons el gerent de Son Llàtzer, Xisco Marí, ocuparà la terrassa i la sala on els familiars solien esperar per visitar als seus malalts crítics. En total 800 metres quadrats amb capacitat per a 9 boxes.

S’obrirà cap al mes d’agost. La seva posada en marxa requeriria més contractacions. Una setantena, expliquen, en cas de funcionar al 100%.

La situació a planta no és molt més esperançadora. Avui tenen ingressats 44 pacients covid.

02/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris