X

Un Mallorca de rècord fora de Son Moix

L'equip vermell no ha perdut cap dels tretze partits jugats fora de casa

02/03/2021

Un Mallorca de rècord fora de Son Moix

La fita és clara: pujar a Primera Divisió. I pel camí el Mallorca de Luís García Plaza esmicola tots els rècords. Amb la victòria de dissabte al Nuevo Las Gaunas contra el Logronyès, els vermells igualaren un nou registre històric: el seu propi rècord de 16 partits oficials consecutius sense perdre a domicili, una fita que data de la temporada 1935/36.
Però a ningú no passa desapercebuda l’excel·lent temporada del líder de Segona. L’equip vermell suma 17 partits consecutius imbatut, ha encaixat 4 gols en les primeres 13 jornades que ha jugat fora de casa, rècord històric del futbol espanyol. I si ens centram en els partits enfora de Son Moix, les xifres agafen encara més rellevància. El Mallorca ha aconseguit 9 victòries i 4 empats. 31 punts de 39 possibles. Ni Reial Madrid, ni Barça, ni el líder de Primera, l’Atlètic de Madrid, han sumat enguany tants punts a domicili. I si donam una ullada a les cinc principals lligues europees, passa el mateix. El conjunt mallorquí supera al Manchester City, al Bayern de Munic, a l’ Sporting de Portugal i  al Lille, millors equips com a visitant. Només un, el Milà, empata els 31 punts dels vermells.
Luis García Plaza ha fet possible el que semblava una quimera per a l’aficionat vermell, celebrar victòries davant el televisor. En els darrers vint anys només en quatre temporades s’ha baixat de les 8 derrotes com a visitant. La 2000/2001 de Luis Aragonés i la 2002/2003 i la 2007/2008 de Gregorio Manzano. I la millor fins ara, la 2017/2018 de Vicente Moreno a Segona Divisió B, amb només 4 derrotes en tota la temporada i una ratxa de 9 jornades consecutives sense perdre a domicili.
En definitiva, el Mallorca guanya a casa, però sobretot ho fa enfora de Son Moix. I aquesta pot ser la clau per tornar a la màxima categoria.

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris