X

Concentració contra les sentències que prohibeixen el 8M

Col·lectius feministes han protestat avui a Madrid contra les resolucions judicials que no els permetran sortir al carrer amb motiu del Dia Internacional de les Dones

07/03/2021

Concentració contra les sentències que prohibeixen el 8M

Col·lectius feministes s’han concentrat avui a Madrid contra les resolucions judicials que prohibeixen les manifestacions amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) manté la prohibició de les concentracions i manifestacions del 8M acordades per la Delegació del Govern per raons de salut pública davant la pandèmia, després de rebutjar tres dels recursos plantejats contra aquesta mesura.

Enfront de les al·legacions que la prohibició conculcava el dret de reunió i suposava una discriminació per raó de gènere, l’alt tribunal madrileny considera que en aquest conflicte preval el dret “a la salut, la integritat física i la vida de les persones” davant el greu risc que suposa per a tots la covid-19.

l president del Govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat que “estan molt equivocats” els “enemics del feminisme” que es “freguin les mans” davant l’absència de concentracions massives aquest dilluns pel Dia Internacional de la Dona a causa de les restriccions sanitàries.

“L’emergència sanitària farà que demà no assistim al bell espectacle massiu de l’ocupació dels carrers i les places en defensa de les dones i dels seus drets. Pot ser que alguns enemics del feminisme es freguin les mans per això, però estan molt equivocats”, ha sentenciat.

07/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris