X

Exhibicionisme i proposicions sexuals: les cambreres de pisos, contra la normalització de l’assetjament a la feina

Insten els hotels a canviar els protocols per prevenir casos. Per exemple, demanen poder dur el telèfon mòbil o tenir companyes fent feina al mateix pis. Això els permetria avisar algú

07/03/2021

Exhibicionisme i proposicions sexuals: les cambreres de pisos, contra la normalització de l’assetjament a la feina

Les cambreres de pisos insten els hotels a canviar els protocols de feina per prevenir casos d’assetjament sexual. Per exemple, poder dur el telèfon mòbil o tenir companyes fent feina al mateix pis els permetria avisar algú. Denuncien que habitualment pateixen episodis d’exhibicionisme i proposicions sexuals.

“Quan estava fent el llit, va sortir un home nu del bany , amb la intenció que jo li fes alguna cosa”. És el testimoni de María Ascensión. I una de les situacions amb què, de vegades, es troben fent feina les cambreres de pisos.

Soles, en una habitació tancada, amb por al que pugui passar. Com Antonia: un client se li va atracar amb un bitllet i un preservatiu a la mà, amb la intenció de pagar a canvi de sexe. “Em vaig quedar al passadís sense saber que fer ni on anar”, explica.

En aquests dos casos, els superiors van donar suport a les treballadores. Però expliquen que en altres empreses, no sempre és així. La Comissió de Turisme i Treball del Parlament ha instat per unanimitat el Govern a crear un protocol contra l’assetjament sexual que denuncia el col·lectiu.

“Són coses que teníem normalitzades, però amb el temps hem vist que no ho hem de normalitzar, que ho hem de denunciar”, explica Sara del Mar García, presidenta de Kellys Unión Balear. Diuen que se sentirien més segures si poguessin dur el mòbil o amb alguna companya fent feina a prop, com al mateix passadís.

07/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris