X

300 persones estan en llista d’espera a Dentistes sobre rodes

Han atès 6.000 usuaris des de la seva creació. La majoria desocupats i jubilats i pensionistes.

10/03/2021

300 persones estan en llista d’espera a Dentistes sobre rodes

Álex Escandellas fa 10 anys que no troba feina. Té una discapacitat reconeguda del 33% i un fill petit que ha de mantenir. Una situació econòmica molt complicada que li ha impedit anar al dentista durant anys. Ara, l’associació 3 Salut Mental li ha aconseguit una cita a la clínica Coloma Vidal que gestiona l’ONG Dentistes sobre Rodes.

Com ell, Dentistes sobre Rodes ha atès prop de 6.000 persones des de la seva creació al 2014. L’any passat atengueren sobretot dones amb una mitjana de 47 anys. La gran majoria dels usuaris del servei són persones sense feina, però també pensionistes i jubilats. Ara acumulen una llista d’espera de 300 pacients i donen cites a 6 mesos. A causa de la crisi sanitària esperen haver d’atendre encara més persones.

Els tractaments només costen un 40% del seu preu. Els abonen els usuaris o les entitats que els deriven aquí, com ara una trentena d’ajuntaments, Càrites o la Creu Roja. Els professionals que atenen els pacients són odontòlegs, higienistes i auxiliars, la majoria voluntaris, que dediquen un matí o horabaixa a la setmana a Dentistes Sobre Rodes.

10/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris