X

Comença la matriculació per als infants de 0 a 3 anys

S'ha de fer per dur els infants a alguna de les 107 escoletes públiques o 45 de la xarxa complementària

15/03/2021

Comença la matriculació per als infants de 0 a 3 anys

Ja està en marxa la matriculació per al curs que ve dels infants de 0 a 3 anys per a les escoletes públiques i la xarxa de centres complementaris. La Conselleria d’Educació recomana fer-ho, preferiblement, per internet, omplint aquest formulari. Però també es pot fer de manera presencial. En cas de dubte, tots els centres orienten sobre com fer-ho.

A les Balears hi ha 107 escoletes públiques que ofereixen devers 7.000 places i 45 de la xarxa complementària amb prop de 2.100 places més.

Mentrestant, fins el 23 d’abril, continua obert el procés de matriculació per al curs vigent, per a aquelles famílies que ho necessitin.

En aquest procés no hi entren les escoletes privades. Cadascuna en gestiona la seva matriculació de manera particular. En aquest cas, la patronal PIMEM calcula que s’ofereixen entre 4.000 i 5.000 places.

Pimem considera que ha davallat un 25% la matriculació a les escoletes pel descens de la natalitat i la crisi econòmica. Calculen, a més, que un 5% de les escoletes privades han hagut de tancar i d’altres són a prop de fer-ho.

D’altra banda, es queixen que el Govern no ha inclòs en cap llista de vacunació el personal de les anomenades guarderies. Són centres que no estan acreditats per la Conselleria d’Educació i, per tant, no entren a les llistes de docents d’educació infantil. Però la patronal considera que haurien de ser-hi de tota manera, perquè són empreses autoritzades pels ajuntaments en què els treballadors fan feina igualment amb nins que no duen mascareta. Assegura que hi ha més d’un centenar d’aquests centres a tot Balears.

15/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris