X

La històrica sabateria Calçats Melchor fa 50 anys

17/03/2021

La històrica sabateria Calçats Melchor fa 50 anys


 IB3´àudios Escolta la notícia a IB3 Ràdio

La històrica sabateria Calçats Melchor, a la plaça d’Espanya de Palma fa 50 anys. Per primera vegada pensen a tancar. La pandèmia ha fet que els estalvis de tota una vida s’hagin exhaurit en un any.

Toni Palou té 74 anys. El seu pare va fundar la sabateria fa mig segle. Ell hi continua anant cada dia malgrat que el seu fill és ara qui dirigeix el negoci. Encara no ha rebut la vacuna, de moment no li ha tocat per grup d’edat, però diu que “anar a la botiga li dona vida”.

De família de sabaters, el seu pare va tenir una fàbrica i diverses botigues. De fet, Calçats Melchor la va fundar quan es preveia un pla urbanístic per esbucar part del carrer del Sindicat, on tenien negocis. Per això, va triar la plaça d’Espanya com a localització clau.

El declivi del sector va arribar amb les grans superfícies. Palou explica que “les tendes petites ens hi vàrem oposar, perquè Mallorca no era lloc per a centres comercials. El petit comerç donava molta feina als pobles, perquè compràvem a Lloseta, Binissalem, Inca“.

Palou lamenta que, amb la importació de productes de l’estranger, s’hagi perdut el teixit industrial que hi havia. “La fabricació mallorquina tenia bones mans i treballadors. Els estrangers, quan venien de vacances, sempre compraven sabates, i no només un parell”, assegura.

Després de tota una vida fent feina, des dels 10 anys, Toni Palou va deixar el negoci en les mans del seu fill, Melchor Palou. Ara, per primera vegada, s’ha plantejat abaixar la persiana. Ni la crisi del 2008 va aconseguir que es plantejassin tancar.

Esperen que aquest estiu la situació millori perquè el mític divan blanc, per on han passat clients i personalitats com ministres, pugui continuar afegint històries.

17/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris