X

Condemnen a 2 anys de presó el piròman que va cremar 15 contenidors a Ciutadella

Es tracta d'un jove reincident, que ja va ser condemnat fa 4 anys per cremar altres 20 contenidors a Alaior

19/03/2021

Condemnen a 2 anys de presó el piròman que va cremar 15 contenidors a Ciutadella

El jutjat penal de Maó ha condemnat a dos anys de presó el piròman que va cremar l’estiu passat quinze contenidors a Ciutadella. La Fiscalia demanava, en principi, tres anys i mig per a l’acusat. Es tracta d’un jove reincident, que ja va ser condemnat fa 4 anys per cremar altres 20 contenidors a Alaior.

Condemna de dos anys i un dia de presó per al piròman que va incendiar quinze de contenidors a diferents carrers de Ciutadella entre finals d’agost i principis de setembre del 2020. Defensa i Ministeri Públic han arribat a un acord de conformitat, que, en la pràctica, suposa una rebaixa de la pena que demanava inicialment el fiscal, que passa de tres anys i mig a només dos anys i una multa també inferior a la prevista, de 15 mesos a raó de 3 euros per dia, a més de la responsabilitat personal subsidiària. L’acusat, que es troba en presó preventiva després de la seva detenció voluntària, el 25 de setembre passat, ha comparegut per videoconferència.

La jutgessa ha apreciat la circumstància eximent incompleta de trastorn mental i l’agreujant de reincidència. El jove ja havia estat condemnat fa ara 4 anys pel mateix delicte a dos anys de presó, després de cremar 20 contenidors a Alaior. La pena va ser suspesa pel termini de 4 anys, sempre que no tornés a delinquir. La jutgessa ha denegat ara la suspensió de la pena sol·licitada per la defensa perquè considera, en la línia de la Fiscalia, que existeix continuïtat delictiva. El condemnat haurà d’indemnitzar l’asseguradora AXA amb 2.000 euros i amb 11.000 el Consorci de Residus de Menorca, propietari dels contenidors.

19/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris