X

Novetats a sis graus de separació (II)

22/03/2021

Novetats a sis graus de separació (II)

Tornam amb més música! Avui vos suggerim seguir un viatge escrit i musicat que vagi des dels mallorquins Ombra fins als eivissencs The Moonshine Band. 

OMBRA 

Començant entrant a “La boca del lobo, el tercer senzill que serveix per avançar el nou so d’Ombra, una formació encapçalada per Mireia Flores i completada per Toni Ferrer, Aberto Collazo i Joan Ferrer. 

El mes d’octubre està previst que s’editi el que serà el tercer treball discogràfic d’una banda que després de dos LPs en anglès ha apostat pel castellà com a nova forma d’expressió amb la qual continuar mostrant el seu talent musical. 

Podeu veure i escoltar el nou senzill clicant aquí. 

GUIEM SOLDEVILA 

També ha decidit canviar d’idioma el menorquí Guiem Soldevila, un músic amb una gran capacitat per compondre, per dissenyar atmosferes sonores, per produir música i per contar històries com es podrà comprovar a “Metaphora”, el nou àlbum d’aquest ciutadallenc. 

Previst per al mes d’abril, la nova vessant musical d’aquest compositor l’acostarà a un format més progressiu, eteri i “Oceànic” de la composició en un disc que connecta molt amb el que es fins ara la producció més rellevant de Soldevila, el disc “Nura” basat en el poema de Ponç Pons (l’escriptor i poeta a qui moltes vegades ha donat vida musical Guiem Soldevila en els seus discs) i d’on va sortir la sintonia principal del programa d’ib3 ràdio anomenat igual. 

De fet, no ha deixat del tot de mirar Ponç Pons en aquest nou disc, ja que “Geliah” està basada en un poema de Pons. 

I, si voleu, podeu recuperar les converses amb Ombra i Guiem Soldevila fetes al programa Mediterràdio, en les quals es va parlar sobre aquestes estrenes. 

DA SOUZA 

També aquests dies és novetat discogràfica la música d’uns altres compositors de sintonies d’IB3, en aquest cas els de la sèrie Pep. 

Da Souza tornen amb força i ho fan després de musicar els inicis d’aquesta producció televisiva amb la seva cançó Pep”. Ara presenten “La faula del Falcó II” (Bankrobber, 2021), un tema en el qual, a més a més, hi col·labora Tomeu Penya i amb el qual volen mantenir l’èxit dels darrers treballs publicats per aquests mallorquins els multi premiats “Futbol d’avantguarda” (Famèlic, 2018) i “Salsa agredolça” (Famèlic, 2020). 

OR 

Abans dels Da Souza foren OR els responsables de crear la música de capçalera de “Pep”. Ara, també presenten nou senzill destinat a avançar “Imaginari”, el seu pròxim LP que, igual que els dos primers, editaran amb Blau/Discmedi. 

Primer amb “vint-i-quatre” i ara amb “respirar” els de Pau Franch i companyia tornen a envoltar-se de grans noms de l’escena musical com a col·laboradors. Mireia Flores (Ombra) i Joan Dausà es mesclen en aquesta balada. 

JOVEN DOLORES 

I no deixam encara del tot la televisió perquè Joan Barbé (part essencial de Joven Dolores) fou junt amb Shanti Gordi i Aina Zuazaga el copresentador del programa “Ben trobat”. 

Allà vàrem poder veure la vessant mediàtica d’un músic, productor i compositor que podem trobar tocant amb David Palau a Gurúproduint a bandes com Morning Drivers o Billy Flamingos i sobretot aconseguint que Joven Dolores sigui un dels noms de més pes del panorama estatal de la música pop. 

Ara acaben de publicar nou clip amb “Efuego nos amaba”, segon senzill d’avançament del seu segon disc, el qual portarà per nom “Usegundo”. 

MOONSHINE BAND 

Joan Barbé és també el productor del disc que, gairebé un any després de la seva publicació, a la fi va poder ser presentat en directe. Ens referim a “So long saint Pete”, dels eivissencs The Moonshine Band. 

Una formació formada per Sean Mackey, Dennis Herman, Raúl Moya i Danilo Martínez que esgotava en 12 hores les entrades pel directe de presentació on mostrar el seu projecte que arriba als 10 anys de trajectòria sonora. 

Recuperau la conversa als Entusiastes per conèixer com sona aquesta proposta de folk irlandès originat a Eivissa. 

22/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris