X

Alemanya requerirà una prova negativa de covid-19 per entrar al país a partir de dimarts

Les proves les hauran de pagar els mateixos viatgers

26/03/2021

Alemanya requerirà una prova negativa de covid-19 per entrar al país a partir de dimarts

El Govern alemany ha anunciat avui que tots els alemanys que surten a l’estranger hauran de presentar una prova negativa de covid-19 per tornar a entrar al país. Angela Merkel ha anunciat que així serà a partir de les les 00:00 del pròxim dimarts 30 de març, i romandrà vigent com a mínim fins al proper 12 de maig.

Les proves, obligatòries per als majors de 16 anys, les hauran de pagar els mateixos viatgers, i sense elles no podran tornar al país, segons explica el ministre federal de Salut, Jens Spahn. Això vol dir que aquells alemanys que es trobin fora del país, es facin la prova per tornar i donin negatiu, hauran de quedar al lloc on es troben guardant quarantena. La canceller alemanya, de fet, ha assegurat que Alemanya no es farà responsable d’aquests alemanys.

Un moviment que s’entén dins de la voluntat del govern alemany d’evitar el desembarcament d’alemanys a Mallorca, perquè especifica que afecta el transport aeri i eximeix -a pagar, no a fer-se les proves- als que es traslladin per carretera.

La notícia arriba cinc dies després que Merkel i els caps de govern dels Estats federats acordessin, després d’una reunió de més d’onze hores, fer una passa enrere en la desescalada després de veure com no atura de créixer la incidència del virus al país.

26/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris