X

Nova llei sobre la mascareta: obligatòria també a la platja

És obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys, encara que estiguin a l'aire lliure totes soles

30/03/2021

Nova llei sobre la mascareta: obligatòria també a la platja

/EFE


PDF | El BOE de la nova Llei sobre l’obligatorietat de la mascareta

A partir d’aquest dimecres la mascareta és obligatòria a la platja, encara que hi vagis tot sol. Segons el text, és obligatoria per a totes les persones majors de 6 anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, fins i tot encara que es mantingui la distància de seguretat de 1,5 metres. Fins ara, a les Balears, si hi havia distància no era obligatòria als espais naturals ni a les platges. Ara les multes per no dur-ne són de 100 euros.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

En qualsevol cas, la màscara no serà exigible per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada per l’ús de la màscara o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per a llevar-se la màscara, o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

“Tampoc serà exigible en el cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure, ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, l’ús de la màscara resulti incompatible, conformement a les indicacions de les autoritats sanitàries”, assenyala el document.

En relació als fabricants i els titulars d’autoritzacions de comercialització d’aquells medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, el document recull que hauran de comunicar a la Direcció de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) l”estoc’ disponible, la quantitat subministrada en l’última setmana i la previsió d’alliberament i recepció de lots d’aquests, incloent les dates i quantitats estimades.

A més, inclou que les administracions competents vetllaran per garantir la suficient disponibilitat de professionals sanitaris amb capacitat de reorganització dels mateixos d’acord amb les prioritats a cada moment. Així mateix, al·ludeix a la garantia d’un nombre suficient de professionals involucrats en la prevenció i control de la malaltia, el seu diagnòstic primerenc, l’atenció als casos i la vigilància epidemiològica.

30/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris