X

Alumnes d’ESO es preparen per llançar una sonda a 10.000 metres

Aquest projecte interdisciplinar de l'escola Mata de Jonc de Palma és un repte per a alumnes i professors

12/05/2021

Alumnes d’ESO es preparen per llançar una sonda a 10.000 metres

Falten pocs dies perquè els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Mata de Jonc de Palma culminin el seu projecte. El mes d’octubre van començar a estudiar com enviar una sonda espacial i ja la tenen a punt per al dia del llançament.

Els darrers dies han fet assajos per comprovar que tot funcioni correctament. Ho han fet juntament amb els seus professors de física, química i tecnologia, ja que es tracta d’un projecte interdisciplinar.

La sonda és una petita caixa on hi han ficat dues càmeres per prendre imatges del vol i un mòbil que registrarà tot tipus de dades, com per exemple l’alçada i la temperatura.

S’enlairàrà des de la UIB amb un globus d’heli i han previst que voli fins a un màxim de 10.000 metres d’altura, dins la troposfera, per tal de controlar-ne la trajectòria i poder-la recuperar.

El llançament es farà un dimarts encara per concretar. Esperaran que les condicions meteorològiques siguin les idònies (sol i poc vent) per tal de tenir més probabilitats que aterri a terra ferma (segons els seus càlculs, hi ha un 55% de probabilitats que així sigui). Per si de cas cau a la mar o no localitzen l’ubicació on aterra, hi han deixat un telèfon de contacte per poder-la recuperar.

És tot un repte tant per als alumnes, com per als professors, que mai no s’havien afrontat a un repte tan ambiciós ni amb tanta d’expectació.

12/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris