X

El quartet manacorí Reïna encisarà els jardins del Museu d’Història en el Cicle de les Muses

El Cicle pretén apropar el Museu manacorí a tothom a través de propostes de música, teatre, poesia i cinema

05/07/2021

El quartet manacorí Reïna encisarà els jardins del Museu d’Història en el Cicle de les Muses

Cartell del Cicle de les Muses d'enguany a partir de dibuixos elaborats per alumnes de l'IES de Portocristo

Retorna el Cicle de les Muses al Museu d’Història de Manacor. Una proposta cultural que pretén obrir les portes de la Torre medieval dels Enagistes a tot el públic.  Els Reïna, en seran un dels protagonistes. El quartet manacorí que ha triomfat als darrers premis Sona a Catalunya, encisaran els jardins d’un dels entorns amb més història de Manacor, el Museu ubicat a la Torre medieval dels Enagistes. El concert amb la veu de Carme Vives, acompanyada per Pere Amer, Adrià Mayordomo i Biel Riera, és un dels plats forts del Cicle de les Muses que aquest estiu arriba a la seva dissetena edició. Uns dies abans, a Ib3 Ràdio, hem parlat amb Maria Esperança Nicolau, presidenta de l’Associació d’Amics del Museu. “Enguany el Cicle esdevé una aposta clara pel talent manacorí, amb el concert de Reïna i l’obra de teatre, “Joana E“, explica Nicolau.

El directe dels Reïna s’ha programat per al 15 de juliol a les nou del vespre. El concert és tribut a la musa de la música, EUTERPE. La poesia, la música, el teatre, el cinema… tot plegat, llenguatges artístics per “apropar, durant 6 dijous  seguits -del 8 de juliol al 7 d’agost- el museu manacorí a tothom” assegura la presidenta de l’Associació d’Amics del Museu de Manacor. Amb aquest afany va començar el cicle. Disset anys després, l’esperit democratitzador de la cultura és ben viu.

Cada proposta d’aquest cicle està associada a una musa diferent, la de la història, poesia amorosa, TALIA…la musa de la comèdia i MELPOMENE, de la tragèdia. Així el teatre pren rellevància amb l’obra basada en la novel·la de Maria Antònia Oliver, Joana E.

A càrrec de la companyia Galiana Teatre, podreu veure l’obra guardonada amb els darrers premis Bòtil, el pròxim dia 5 d’agost amb els intèrprets Toni Lluís Reyes, Francesca Vadell i Catalina Florit.

Les Muses també reserven un espai enguany a Verdi. La de l’eloqüència que evoca “Viva Verdi”, una proposta que servirà per explicar la vida i l’obra d’aquest gran compositor italià del romanticisme, en el 120 anys de la seva mort.  Serà conduït pel professor Pere Estelrich, dia 22 de juliol

Com dèiem, el cicle comença aquest dijous i està dedicat a la musa de la història: CLIO. Es projectarà la pel·lícula “Ernest et Celestine“, amb personatges còmics i alhora, irònics que parlen de l’amistat.

Enguany, el cartell del Cicle és força cridaner i s’ha dissenyat a partir dels dibuixos de muses que han fet alumnes de l’IES de Porto Cristo, en un projecte transversal. Margalida Febrer, membre de l’associació, explica que el cartell és una “selecció d’alguns dibuixos de muses elaborats a partir de tècniques diferents.  Aquests treballs s’integren en un projecte de centre que ha estat guardonat”.

La poesia també és present al cicle del Museu. Enguany, amb una vetlada poètica amb dos noms destacats de la literatura, Biel Mesquida i Nicolau Dols. Ambdós es recitaran mútuament. Serà dia 29 de juliol a l’espai obert dels jardins de la Sínia.

Recordau que si voleu assistir a qualsevol de les propostes, us heu d’inscriure prèviament a la plataforma cultural enviumanacor.cat.

05/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris