X

Menorca investiga sobre els més de 1.000 joves que van participar a la Guerra del Marroc

El Consell fa un reconeixement als 57 homes que varen morir a la Guerra del Rif, i que són recordats al monument de dalt el Toro 

23/07/2021

Menorca investiga sobre els més de 1.000 joves que van participar a la Guerra del Marroc

Menorca commemora el centenari del Desastre d’Anual, i inicia un procés de recerca històrica dels més de 1.000 joves que van participar en la Guerra del Rif, entre 1909 i 1927. Per aquest motiu, el Consell fa un reconeixement a tots els menorquins i residents a l’illa que varen participar en diferents episodis bèl·lics al llarg de més d’una dècada i especialment als 57 homes, entre soldats i civils, que varen morir a la Guerra del Marroc i que són recordats amb els seus noms tallats al marès del monument de dalt el Toro. Són els noms dels homes que entre 1909 i 1927 van marxar a les guerres d’Àfrica i mai no en van tornar.

Familiars de les víctimes i autoritats polítiques van assistir a aquest memorial, que va consistir en una conferència històrica i un homenatge musical. L’acte s’ha celebrat a instàncies d’un descendent.

A més per tal de recuperar la memòria històrica i difondre els fets que es coneixen i les persones que hi varen perdre la vida, l’Institut Menorquí d’Estudis fa una crida als familiars i descendents que en tinguin informació l’aportin als seus arxius.

23/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris