Espanya cau amb Eslovènia i se jugarà el pas a quarts amb els Estats Units

Rudy i Llull amb 12 punts i Abrines amb 3 no han pogut evitar la derrota per 87 a 95

01/08/2021

Era el dia. Acabar com a primer de grup tenia el premi majúscul d’evitar els Estats Units a quarts. I Espanya, al ritme de Rudy i a cop de triple, ha sortit decidit a trencar el partit. Els primers avantatges han coincidit amb la tercera falta de Luka Doncic al final del primer quart. L’explosivitat de Llull, que ha acabat amb 12 punts, ha llençat l’equip d’Scariolo a l’inici del segon parcial, però Eslovènia, que mai no ha partit del partit, ha reaccionat de la mà de Mike Tobey. Un triple final de Ricky Rubio ha deixat el 44 a 41 al descans, malgrat els baixos percentatges en el tir dels espanyols. Una altra exhibició de tir de Rudy Fernández, que ha fet 4 triples i 12 punts, han disparat Espanya en arrencar el tercer període. La selecció ha agafat una renda de 12 punts que semblava que podria ser definitiva. Però Eslovènia, amb la direcció de Doncic, que ha quedat a només una assistència del triple doble, ha tornat a aixecar-se a les portes del darrer quart. El tir exterior i uns bons minuts en atac de Pau Gasol han permès a Espanya accelerar de nou, però la diferència de 6 punts ha estat insuficient. Eslovènia ha llegit molt bé la defensa d’ajudes a Doncic i ha recuperat el govern del partit en el tram definitiu amb un gran Tobey, determinant amb 16 punts i 14 rebots. Ricky Rubio ha disposat del tir per empatar, però el seu triple no ha entrat i la selecció espanyola ha acabat com a segona de grup. Una derrota que complica la lluita per les medalles.