X

Alliberats al seu hàbitat natural ferrerets surats al Zoo de Barcelona

És una espècie molt vulnerable. El seu hàbitat és tan particular, escàs i delicat, que qualsevol alteració pot eliminar l'espècie

03/08/2021

Alliberats al seu hàbitat natural ferrerets surats al Zoo de Barcelona

Tècnics de Medi Ambient han alliberat en les darreres hores a alguns dels ferrerets arribats des del Zoo de Barcelona al seu hàbitat natural. Ja fa temps que el Govern balear col·labora amb el zoològic de Barcelona per garantir la supervivència del ferreret, que només habita a Mallorca a gorgs i torrents. En aquesta ocasió, els ferrerets han fet el viatge des del zoo, on van néixer i surar 57 exemplars adults i larves en metamorfosi, i se’n tornen amb noves per criar.

El ferreret és una espècie molt vulnerable; l’hàbitat del ferreret és tan particular, escàs i delicat, que qualsevol alteració pot eliminar l’espècie. És el que intenten evitar al centre de Recuperació de Planícia, des del qual fa anys que lluiten contra un fong introduït que ataca amfibis de tot el món i l’han aconseguit eliminar a 2 dels 3 punts on entra.

Els tècnics de protecció d’espècies estan ara també en ple recompte de larves de ferreret, altres anys pròxim a les 30.000. Mentrestant, el fòssil vivent que habita la Tramuntana i alguns punts del Llevant continuarà amb el seu particular cant.

03/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris