X

L’Associació de Directors de Secundària, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament i FAPA valoren positivament les mesures sanitàries que s’han previst per al pròxim curs

Demanen, però, que si la situació empitjora, s'augmentin els recursos perquè els alumnes no se'n vegin perjudicats

25/08/2021

L’Associació de Directors de Secundària, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament i FAPA valoren positivament les mesures sanitàries que s’han previst per al  pròxim curs

Les noves mesures d’higiene i prevenció de la covid-19 per al pròxim curs han estat ben rebudes per l’Associació de Directors de Secundària, que s’hi mostra esperançada i pensa que aquestes pautes seran suficients per adquirir una certa normalitat. El president de la federació, Joan Ramon Xamena, assegura que la modificació de la distància de seguretat a  1,20 metres no és un perill sempre que es dugui la mascareta posada i les aules estiguin ventilades. Un fet, diu, que permetrà una major cabuda d’alumnes i, per tant, la presencialitat total.

El sindicat de treballadors prefereix advocar per la prudència. El representant de STEI Intersindical, Lluis Segura, considera que, davant la incertesa d’una possible sisena onada a causa de la temporada turística, la implantació d’aquestes mesures és una mica precipitada. No obstant això, valora positivament la vacunació d’una bona part dels estudiants, fet que ajudarà a frenar el risc de contagi.

Pel que fa a la ventilació de les aules, l’adquisició de filtres HEPA com a complement dels dispositius mesuradors de CO2, és una pauta que ha estat ben rebuda per la FAPA. El director de l’associació, Miquel Àngel Guerrero, diu que això permetrà compaginar el confort tèrmic, durant els mesos d’hivern, amb la seguretat de les aules.

Tots ells coincideixen que, en cas que la situació empitjori, s’hi afegeixin recursos perquè els alumnes puguin continuar amb la seva tasca educativa habitual i no se’n vegin perjudicats.

25/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris