X

La sirena Mô serà un dels nuclis de les Festes de Gràcia amb la celebració del seu trentè aniversari

Convertida en un emblema del port maonès el seu autor, Leonardo Lucarini, recorda el procés de creació

26/08/2021

La sirena Mô serà un dels nuclis de les Festes de Gràcia amb la celebració del seu trentè aniversari

Les Festes de Gràcia de Maó canvien enguany de protagonistes. Com a causa de la Covid no hi haurà cavalls, bona part de l’atenció es traslladarà al Port de Maó i més concretament a l’escultura de la sirena, anomenada Mô i que enguany compleix trenta anys.

L’escultura va ser una petició de l’aleshores batle Borja Carrerras-Moysi. Es troba al moll de Llevant del port, recorda a la famosa sireneta de Copenhaguen, però a diferència de l’escultura danesa, la maonesa és una sirena: és adulta i no una adolescent. És més estilitzada, té una actitud més activa, amb els músculs més tensos, segons ha detallat el seu autor, l’escultor Leonardo Lucarini. Una obra que té els seus orígens a finals dels anys vuitanta quan es remodelava el port i Lucarini feia una exposició en què una de les peces exposades era una sirena, més angulosa i petita que la del port maonès.

De la voluntat del batle Carreras-Moysi i la mà de Lucarini va néixer la Sirena Mô una figura mitològica, però amb ambivalències humanes, amb els dubtes interiors de si ha de continuar esperant el seu amant o llençar-se al mar. Una escultura que ha acompanyat els canvis que ha viscut el port durant trenta anys convertint-se en un símbol.

La sirena Mô celebrarà el trentè aniversari el nou de setembre durant les Festes de Gràcia quan davant seu, a la mar, hi actuarà la nadadora de sincronitzada Ona Carbonell, s’oferirà una mostra de dansa en una tarima ubicada a la làmina d’aigua i s’organitzaran visites a l’Illa del Rei on hi ha la talla original.

26/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris