X

Preocupació a la comunitat educativa per la baixa xifra d’alumnes vacunats a les portes de l’inici del curs escolar

Divisió d'opinions sobre la principal novetat en les mesures davant la covid per al proper curs: la reducció de la distància de seguretat del metre i mig al metre i vint centímetres

29/08/2021

Preocupació a la comunitat educativa per la baixa xifra d’alumnes vacunats a les portes de l’inici del curs escolar

Tot a punt per a començar un nou curs escolar. Serà el tercer amb pandèmia. I es mantenen pràcticament les mateixes mesures per combatre la covid que el curs passat. La diferència més destacada, la reducció de l’espai entre taules a 1 metre 20 centímetres, en lloc del metre i mig.

S’afavoreix així l’objectiu que tots els cursos siguin presencials. Una situació que genera divisió d’opinions. D’una banda, permet guanyar espais, i recuperar qualitat pedagògica; de l’altra, s’apunta que continuant amb el virus present no s’haurien de flexibilitzar les mesures.

L’augment del ràtio d’alumnes per professor que hi haurà, previsiblement, aquest curs, hauria d’anar de la mà de l’augment de professors. Així s’apunta, per exemple, des d’ANPE. Però sembla que no serà així.

Ara mateix el que més preocupa al sector és la vacunació. El 90% del professorat té la pauta completa. Però només un 10% de l’alumnat està completament vacunat. Tot i ser la més alta del país, segueix sent una xifra baixa. S’espera, en qualsevol cas, que la xifra augmentarà considerablement durant el mes de setembre.

En el que coincideix tothom és en què no hi ha lloc a la relaxació per tornar a viure un curs escolar segur.


La factura de la tornada a l’escola, entre llibres i tauletes: uns 1.890 euros per infant
Les claus del tercer curs escolar en pandèmia

29/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris