X

El riu de lava ja ha sepultat quasi 200 cases i ha fet desaparèixer 400 hectàrees de terreny

La colada ha arribat al municipi de Todoque, el darrer obstacle abans d'arribar a la mar

21/09/2021

El riu de lava ja ha sepultat quasi 200 cases i ha fet desaparèixer 400 hectàrees de terreny

Sense poder contenir les llàgrimes, els veïnats de La Laguna recullen el que poden de les seves cases i amb camionetes, un darrera l’altre ho treuen del municipi. La massa volcànica avança i ja no és segur restar-hi. “Ens van desallotjar ahir però ens han donat dues hores per recollir allò més necessari” conta una veïna de La Laguna.
El riu de lava ja té nou boques i ha sepultat almenys 200 cases i ha cobert centenars d’hectàrees de terreny. També augmenta el número d’evacuats. Més de 6.000 persones han hagut de deixar casa seva.
Els pescadors de La Palma, fa dos dies que no surten a pescar i creuen que per poder fer feina hauran d’anar a Tenerife “mentre refreda l’aigua”.
La colada ha arribat al municipi de Todoque, alimentada per la nova boca que es va obrir la nit de dilluns i que va obligar a evacuar també els veïnats de Tacande, a El Paso. Però precisament, l’entrada en aquest municipi podria alentir, segons el director tècnic del PEVOLCA, Miguel Ángel Morcuende, la seva arribada a la mar.

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris