X

Manacor puja el teló de la XXVI Fira del Teatre en una nova temporada amb més de trenta funcions

Destaquen les estrenes amb segell balear com l'obra Bubotes, escrita per Antoni Mus i dirigida per Antoni Rosselló

27/09/2021

Manacor puja el teló de la XXVI Fira del Teatre en una nova temporada amb més de trenta funcions

Sebastià Adrover i Salvador Miralles, intèrprets de l'obra de teatre Bubotes

Manacor puja el teló en la vint-i-sisena Fira del Teatre que en aquesta nova temporada exhibirà 26 espectacles treatrals i una trentena de funcions. Així, una de les cites més consolidades de l’art dramàtic fa una passa cap a la normalitat cultural, amb estrenes destacades de segell balear i d’altres companyies d’arreu. La Fira i la Temporada Gran s’allargaran fins al desembre amb obres de teatre que podrem veure per primer cop en escena. Tal és el cas de “Bubotes”, adaptació teatral a partir de la novel·la d’Antoni Mus i sota la direcció d’Antoni Rosselló.

Així és, Bubotes -de la companyia La Reforma– s’estrenarà dimarts dia 5 d’octubre i estarà en escena a la Sala Gran del Teatre de Manacor, fins al 27. L’obra fa un retrat de la Mallorca de finals dels segle XIX fins a la Guerra Civil. Tot plegat, a través de la descripció de la vida d’una gran possessió que ben bé podria ser El Fangar (entre Manacor i Felanitx). Un dels dos intèrprets, Salvador Miralles, explica que “Bubotes reflecteix veritats dures d’una manera molt poètica, a través de misèries humanes com la copdícia”.

A l’actor Salvador Miralles l’acompanya en la interpretació Sebastià Adrover. El director Antoni Rosselló és l’autor d’aquesta adaptació teatral de més de 300 pàgines del llibre de l’escriptor Mus. Un espectacle que promet una prosa admirable i de catarsi poètica. Afegeig l’actor manacorí que “les ferides obertes de la Guerra Civil sempre planen com una bubota sobre la societat mallorquina”.

Com dèiem, estrenes absolutes i d’altres que es podrem veure per primera vegada a Mallorca, com “Els Brugarol”, “El gran comediant” o “Fake” de Rafel Gallego i sota la direcció de Sergi Baos. Tomeu Amengual, director del Teatre de Manacor, destaca la “presència de produccions amb companyies de les Illes de gran nivell”.

S’han reprogramat noves funcions de les obres,”Aquell carrer” del dramaturg i actor Antoni Gomila, “Filumena Marturano” de la companyia catalana, La Perla 29 i “El Gran Comediant” de Joel Joan perquè s’han exhaurit els passis.

El retorn a la normalitat als teatres, amb mesures encara vigents antiCOVID, com cabudes del 75 per cent dels seients o l´ús obligatori de màscara entre el públic, permet programacions on cada dia de la setmana, s’exhibirà una obra als espais escènics de Manacor, sobretot els mesos d’octubre i novembre. Podeu adquirir les entrades on-line al web del teatre de Manacor o presencialment, a l’auditori.

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris