X

María Rincón: “És possible generar riquesa amb l’economia circular”

La líder de l'equip d'Economia Circular de la Comissió Europea participa aquest dilluns en unes jornades a Palma

04/10/2021

María Rincón: “És possible generar riquesa amb l’economia circular”

Economia circular és sinònim de reduir al mínim la generació de residus i aprofitar al màxim els que no es poden evitar consumir. A les Balears, es produeixen més de 800.000 tones de deixalles urbanes l’any. Les Illes són, de fet, la comunitat amb les xifres més elevades de residus recollits per càpita.

Encapçalant el debat sobre com s’ha de dur a terme el canvi cap a una economia que utilitzi manco residus hi ha María Rincón, líder de l’equip d’Economia Circular de la Comissió Europea, que aquest dilluns intervé en unes jornades a Palma.

En una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, Rincón ha fet un tast del que serà la seva xerrada, ara que es parla de com canviar el model econòmic després de la pandèmia. L’experta manté que “és totalment viable generar riquesa amb l’economia circular”.

Pel que fa a qüestions mediambientals, en el cas de les Illes, capdavanteres en la generació de residus, és important, ha dit, avançar cap a un model que permeti reduir l’impacte de l’allau de deixalles als abocadors, “que augmenten l’efecte hivernacle”.

04/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris