X

El Parc Verd de Portocristo tancarà a finals d’octubre

L'Ajuntament diu que la instal·lació no compleix els preceptes mediambientals

04/10/2021

El Parc Verd de Portocristo tancarà a finals d’octubre

L’Ajuntament de Manacor tancarà el Parc Verd de Porto Cristo a finals d’aquest mes. Segons el consistori, la instal·lació s’ubica en un solar privat, sense conveniar, i incompleix els preceptes mediambientals. A hores d’ara, el municipi no disposa d’una ubicació alternativa per tornar a oferir el servei als 11.000 ciutadans que se’n beneficiaven.

El parc verd de Portocristo va començar a funcionar l’any 2010. Es va obrir com a solució provisional, fruit d’un acord verbal entre l’Ajuntament i el propietari del solar. La instal·lació però no està pavimentada, la qual cosa posa en risc la contaminació del subsòl, i tampoc no està tancada perimetralment. En no disposar d’un conveni amb la propietat, l’Ajuntament diu que no pot fer-hi millores i per això, assegura, la solució és tancar.

De moment, però, no hi ha alternativa per ubicar el parc en un altre lloc. Mentre cerca un solar, l’Ajuntament de Manacor augmentarà la presència de la deixalleria mòbil a s’Illot i Portocristo i potenciarà la recollida a domicili de voluminosos.

El parc donava servei a una població d’11 mil habitants. Agents del Seprona i de Medi Ambient n’investigaven el funcionament.

04/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris