X

La protecció BIC del centre de Sineu impedeix instal·lar-hi plaques solars

L'Ajuntament està tramitant un pla especial i espera trobar una solució al problema

05/10/2021

La protecció BIC del centre de Sineu impedeix instal·lar-hi plaques solars

Instal·lar plaques solars per a autoconsum al centre de Sineu no és possible. I és que el centre del poble està declarat Bé d’Interès Cultural des de l’any 2010 i aquesta protecció no permet la instal.lació de plaques fotovoltàiques. Els tècnics instal·ladors i els veïnats afectats es queixen i l’Ajuntament diu que s’estan cercant solucions al problema amb una modificació de les normes que protegeixen el centre històric.

A l’empresa Ecoilles A3 de Sineu es dediquen a instal·lar plaques fotovoltaiques per a autoconsum a cases particulars i empreses. En general, no tenen problemes, excepte si on les han de posar és al centre del poble. La normativa és tan estricta que, fins i tot, hi ha veïnats que han perdut subvencions del Govern per fer la instal·lació. L’Ajuntament està tramitant un Pla Especial de Protecció del Centre Històric, amb el que confia poder resoldre el problema

La problemàtica de Sineu és extensiva a altres municipis de Mallorca que tenen qualque tipus de protecció urbanística. En alguns casos, com per exemple a la serra de Tramuntana, s’han trobat solucions.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris