X

Així serà Palma el 2040 amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana

L'Ajuntament de Palma preveu aprovar de manera inicial el nou document d'ordenació al ple d'aquest mes d'octubre

05/10/2021

Així serà Palma el 2040 amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana

El nou Pla General de Palma fixa les bases per a una ciutat adaptada als canvis previstos per als pròxims 20 anys. Una ciutat, diu l’Ajuntament, per a la gent, humanitzada, oberta a la mar, autosuficient i amb una economia diversificada.

Amb un augment previst de la població de prop de 67.000 persones, molt més moderat que el que s’ha produït en els darrers 20 anys, quan aquesta xifra ha fregat els 122.000 nous habitants, el nou Pla General redueix el consum de territori. S’eliminen més de 225 hectàrees urbanitzables i s’incrementa el sòl rústic protegit.

I tot i que es calcula que d’aquí al 2040 faran falta més de 53.000 habitatges, el nou document d’ordenació de Palma en preveu que 4 de cada 10 es pot aconseguir optimitzant el parc d’habitatge ja existent. A més, una de les claus del nou Pla és el foment de l’habitatge social. Vol que, en 20 anys, més del 6% dels habitatges siguin públics. Ara, aquesta xifra no arriba ni a l’1%.

La mar també és protagonista a la Palma de l’any 2040. Està prevista, entre d’altres actuacions, la renaturalització de la platja de Palma o l’obertura a la mar del llac i el passeig del Parc de la Mar.

El nou Pla General també cerca “una ciutat per a la gent” amb una mobilitat més sostenible, reduint la presència del vehicle privat i amb un urbanisme més inclusiu. Per això limitarà l’obertura de més de tres establiments públics, com poden ser bars o restaurants, en un radi de 50 metres. També està previst el soterrament parcial de la Via de Cintura.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris