X

Les Balears rebran 183 milions d’euros l’any que ve amb el Règim Especial

Per primera vegada, el factor d'insularitat s'inclourà en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2022

05/10/2021

Les Balears rebran 183 milions d’euros l’any que ve amb el Règim Especial

Tot i que encara no s’ha desenvolupat completament el Règim Especial de les Balears (REB), s’avança en millorar el finançament. I avui s’han conegut més detalls del factor d’insularitat, el qual “ens permet complir el que s’ha reclamat tantes vegades”, que és “compensar el dèficit inversor de l’Estat i garantir fons estatals addicionals per tal de contribuir a situar les Illes Balears a la mitjana de la inversió estatal a les Comunitats Autònomes”, explicava al Parlament la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez.

Amb tot, ha avançat que l’any que ve, l’arxipèlag rebrà un total de 183 milions d’euros, els quals es preveuen en una partida específica als Pressupostos Generals de l’Estat del 2022. “Després d’aquest acord, que insta a l’Estat a incloure al Pressupost de l’Estat del 2022 183 milions d’euros i un import fins al 2026 de 623 milions; 183 enguany amb el pagament d’uns retards de 73 milions o d’una compensació pel retard de l’aprovació del factor de 73 milions i després 10 milions anuals”.

Entre altres, s’invertirà en infraestructures de transports, gestió i sanejament de recursos hídrics, mobilitat o en el patrimoni arquitectònic. Per això, la consellera d’Hisenda insta als partits polítics que donin suport als Pressupostos, ja que el factor d’insularitat també servirà per motivar el canvi de model econòmic a les Illes Balears.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris