X

El sector veu “insuficient” pujar només 5 cèntims el preu del litre de llet a Menorca

L'objectiu de la Conselleria d'Agricultura és equiparar l'illa amb les condicions que ja tenen els ramaders de Mallorca

07/10/2021

El sector veu “insuficient” pujar només 5 cèntims el preu del litre de llet a Menorca

Fixar el preu del litre de llet en 36 cèntims amb vista al 2022. Aquest és el propòsit que la Conselleria d’Agricultura ha traslladat aquest dijous a les associacions agràries de l’illa en una reunió celebrada a Sa Granja. I és que els productors de Menorca fa anys que afronten costos de producció molt elevats i, en canvi, la retribució que reben és de les més baixes de tot l’Estat, al voltant de 31 cèntims el litre.

Tot i aquesta voluntat, el sector assegura que es troba immers en una de les pitjors crisis de la història i creu que la mesura no serà suficient per salvar totes les finques.

La Conselleria ha encetat ja una ronda de contactes per mediar entre els diferents agents implicats, és a dir, productors, indústria, consumidors i restauració per aconseguir augmentar el preu del litre de llet que reben els pagesos en cinc cèntims i així equiparar-lo al que ja es paga a Mallorca. Segons ha dit la consellera Mae de la Concha, el camp de Menorca necessita una solució estructural urgent per poder sobreviure.

07/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris