X

Pagar més per la llet als ramaders de Menorca implica un encariment del preu final

La intenció del Govern d’augmentar fins als 36 cèntims per litre el preu de la llet obligarà a les indústries a repercutir aquest increment al consumidor final

08/10/2021

Pagar més per la llet als ramaders de Menorca implica un encariment del preu final

Pagar més per la llet als ramaders implica un encariment del producte final que ha d’assumir el consumidor. La intenció del Govern d’augmentar fins als 36 cèntims per litre el preu de la llet obligarà a les indústries a repercutir aquest increment al consumidor final. El director gerent de Coinga, Santiago Tadeo, ho evidencia posant l’exemple de la cooperativa. ‘Si processam 25 milions de litres de llet i augmentam el preu 2 cèntims, representa 500.000 euros de desepses que s’han de compensar perquè l’empresa sigui viable’.

Coinga processa la meitat de tota la producció de llet de Menorca. Fa dues setmanes va anunciar que incrementen el preu de la llet 2 cèntims, fins als 33 cèntims per litre. La intenció de la conselleria d’Agricultura és millorar encara més aquest preu per equiparar-ho al que es paga actualment a Mallorca. Tadeo ho veu amb bons ulls, sempre que tots els actors hi posin de la seva part.

Els pagesos, per la seva banda, asseguren que es troben immersos en una de les pitjors crisis de la història i creuen que la mesura no serà suficient per salvar totes les finques. L’augment del cost del pinso és un dels motius principals de la situació que viu el camp menorquí.

 

 

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris