X

Primera nit de reobertura de l’oci a les Balears

L'oci nocturn fa un petit alè, després de 19 mesos sense activitat. Els clients podran ballar, però amb mascareta i distància de seguretat. A més, s'haurà d'estar a taula per consumir 

08/10/2021

Primera nit de reobertura de l’oci a les Balears

L’estadi de Son Moix, que s’ha convertit en el nou escenari per acollir-hi dos concerts en què ja hem vist gent ballant dreta per primer cop en 19 mesos..

Discoteques i sales de ball han estat més d’un any i mig tancades. “Denou mesos, els tenim comptats”, apunta María José Victory, responsable del Victory’s Club.

Després de tot aquest temps, i de veure com la resta d’activitats s’anaven reprenent, avui els toca a elles. Obrin, però, amb condicions. La primera: tots els seus clients han de presentar el certificat Covid. Al Victory’s Club ho revisaran mitjançant una aplicació que llegeix el codi QR del certificat i verifica les dades.

A dins, s’hi podrà ballar, però amb mascareta i distància de seguretat, però no s’hi podrà consumir. Per fer-ho, s’haurà d’estar a taula.

Però mentre arriba l’hora d’obrir al públic, el ritme als locals que obren avui vespre és frenètic. A la discoteca Lunita, a Can Pastilla, una desena de persones han estat posant el local a punt durant tot el dia. Al vespre, en seran 15. Més personal del que seria habitual per, precisament, poder fer complir totes les mesures de seguretat imposades pel Govern. Davant la pregunta de si obrir en aquestes condicions és rendible o no, Pere Joan Navarro, el seu encarregat, afirma de manera contundent que no. Tot i això, es fa l’esforç pensant amb el personal i amb el negoci. Confia, així, que més endavant, es pugui recuperar un poc més de normalitat.

A més, tot i que s’hi permet fins al 75% de la capacitat, la distància de seguretat que hi ha d’haver a la pista de ball i entre taules fa que, a la pràctica, la cabuda sigui encara menor. Al Victory’s Club, serà del 45%. A la discoteca Lunita, més baixa encara. Si en una situació normal poden rebre 500 persones, amb el 75% de la capacitat serien 375, però a la pràctica no podran deixar entrar a més de 180 persones.

Amb tot, això fa que molts de locals d’oci nocturn esperin encara major normalitat per reobrir al públic.

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris