X

Comença la campanya de producció d’Oli de Mallorca

La collita és un 30 per cent més abundant que l'any passat

08/10/2021

Comença la campanya de producció d’Oli de Mallorca

Ja està en marxa la campanya de producció d’oli de Mallorca. Les principals tafones associades a la Denominació d’Origen Oli de Mallorca han començat a funcionar aquesta setmana. Es preveu una bona campanya, amb una producció que serà un 30 per cent superior a la de l’any passat, que va ser especialment escassa.

Les primeres varietats a arribar a la tafona han estat la mallorquina i l’arbequina. Enguany, la campanya ha començat 10 dies abans del que és habitual. Segons Gaspar Barceló, responsable de la tafona de la cooperativa Sant Bartomeu, l’any passat la producció va ser molt escassa, però aquesta es preveu més abundant, tant a la serra de Tramuntana com a la resta de l’illa.

La campanya coincideix amb la collita de l’oliva de taula produïda a la serra i que també ha començat ja a arribar la cooperativa.

La feina a la tafona continuarà fins a finals d’any. En total, enguany a la cooperativa de Sóller esperen rebre 1.000 tones d’oliva per fer-ne oli, un 30 per cent més que l’any passat.

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris