X

Inca recapta en un any un 250% més en multes per excés de velocitat

Si de gener a agost del 2020 se'n posaren 825, enguany n'han estat 2.925

12/10/2021

Inca recapta en un any un 250%25 més en multes per excés de velocitat

Durant els primers 8 mesos d’enguany, la Policia Local d’Inca ha interposat tres vegades més multes per excés de velocitat que durant el mateix període de l’any passat. Si de gener a agost del 2020 se’n posaren 825, enguany n’han estat 2.925.

L’entrada d’Inca des d’Alcúdia per la carretera vella és un dels punts on habitualment s’instal·la el radar. És on comença la ronda que circumval·la la ciutat i on s’han produit més accidents mortals. En aquesta via actualment s’hi pot anar a un màxim de 40 quilòmetres per hora i, durant un control de dues hores, aquest dilluns el radar va fotografiar 25 vehicles que superaven el límit permès.

La Policia Local explica que diversos factors han causat que enguany el radar hagi interposat més multes que l’any passat. La pandèmia i el confinament n’és un.

La Policial Local d’Inca disposa d’un radar cedit per l’Agència Tributària una setmana al mes. Durant 8 dies, el radar es mou per diferents punts de la ciutat tant al matí com als horabaixes.

Els radars que posen més multes

Els radars fixos de la DGT a les illes han posat enguany més de 61.000 sancions. I una tercera part les ha posades un sol radar. És el que es troba al quilòmetre 9,6 de la carretera de Sant Antoni, a l’illa d’Eivissa. Aquest radar tot sol ha generat més multes que tots els que hi ha a l’illa de Mallorca junts.

El segon amb més sancions es troba a la carretera d’Andratx, més de 9.000. I el tercer torna a ser també a l’illa d’Eivissa, en aquest cas,a la carretera de Sant Josep. A Menorca, el radar situat a la carretera general, entre Ferreries i Es Mercadal, ha posat 2.800 sancions enguany.

Però, si el propietari del vehicle no paga la multa està obligat a identificar-ne el conductor. No fer-ho és falta molt greu. Però només si no paga la multa i això ha causat alguns problemes.

12/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris