X

Yllanes proposa que el Ministeri de Transports i Mobilitat s’ubiqui a les Balears

El govern espanyol està disposat a descentralitzar diferents Ministeris perquè surtin de Madrid i ubicar-los a altres capitals de l'Estat

13/10/2021

Yllanes proposa que el Ministeri de Transports i Mobilitat s’ubiqui a les Balears

Juan Pedro Yllanes arribant aquest dimecres dematí al Parlament.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha proposat que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ubiqui a les Illes Balears, pels problemes de la Comunitat, especialment en matèria d’habitatge, incloses en les competències del departament que dirigeix Raquel Sánchez.

En les seves xarxes socials, Yllanes ha aplaudit, a més, la proposta perquè el Tribunal Constitucional resideixi a Cadis i que ha considerat “carregada de simbolisme històric”. “Aquí tenim problemes greus d’habitatge i algunes illes pateixen de doble i triple insularitat”, ha afegit en relació a la seva proposta.

“Espanya és molt més que el Madrid d’Ayuso”, ha afirmat el vicepresident del Govern, que ha assegurat que és una “bona idea”, pensar en la descentralització de les institucions que representen als diferents poders perquè es disseminin per tota la geografia.

Per a Yllanes, Madrid “no té per què ser el quilòmetre zero de les institucions de tot l’Estat”.

El conseller ha defensat que l’Espanya de la perifèria, la que existeix a banda i banda de l'”eix de la Nacional II” i els dos arxipèlags, ha de beneficiar-se també de la presència de les institucions d’àmbit nacional en el seu territori.

Això ocorre després que el govern espanyol està disposat a descentralitzar diferents organismes públics, com Ministeris, i ubicar-los a altres indrets d’Espanya. El president, Pedro Sánchez, va reafrimar el passat diumenge, en un acte del PSOE a León, el seu compromís d’avançar en la descentralització d’institucions estatals i ha recalcat que “és de justícia que tots els territoris obrin un debat honest i lleial” perquè moltes d’elles surtin de Madrid i representin a l’Estat en altres llocs.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris