X

S’inicia la vaga de fems a Mallorca i Menorca: els serveis mínims seran només en sectors essencials

CCOO considera abusius els serveis mínims i només en faran a sectors essencials com hospitals, centres de salut, residències i escoles

14/10/2021

S’inicia la vaga de fems a Mallorca i Menorca: els serveis mínims seran només en sectors essencials

No hi hagut acord i per tant s’inicia la vaga indefinida dels treballadors del servei de recollida de fems de Mallorca convocada per CCOO. Els camions de fems no han sortit a fer els serveis mínims aquest dijous vespre als municipis de Manacor, Campos, Andratx, Inca, Lloseta, Porreres, Alcúdia i sa Pobla a Mallorca. Tampoc han sortit a tres dels quatre contractes de Menorca.

CCOO ha establert els serveis mínims només en, segons ha considerat el sindicat, serveis essencials com hospitals, centres de salut, residències i escoles. El sindicat ha critica que els serveis mínims estipulats per llei “són abusius”. Segons el delegat de personal del Pla, Sergio Lombardo, “un 75% no són serveis mínims, això és treballar”.

Els contractes (municipis o mancomunitats) que no entren en l’actual negociació del conveni són Capdepera, Llucmajor, Bunyola, Santa Margalida, Campos, Inca, sa Pobla, les mancomunitats del Pla i el Raiguer. No entrarien fins que acabin l’actual contracte i es redacti un nou plec de condicions. El que demana CCOO és no dilatar més les negociacions del conveni i aplicar-ho a partir de primer de gener de 2022. Aquests contractes que exclou l’actual negociació, quan s’hi puguin adherir els paguin la diferencia amb caràcter retroactiu.

A Menorca, la vaga en el servei de recollida de fems, objectes voluminosos i neteja està condicionada pels interessos diferents de dos sindicats. D’una part, CCOO demana que s’unifiquin les condicions laborals a totes les illes i municipis a través d’un conveni autonòmic. Un fet que rebutja el sindicat CGT, amb una forta implantació a l’illa, perquè considera que les condicions dels contractes vigents a l’illa són millors que les de Mallorca i estan a punt de renegociar-se.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris