X

Com seran els barris de Palma amb el nou Pla General?

La zona urbanitzable situada entre el polígon de Can Valero i La Vileta, davant de l'estadi de Son Moix, és una de les que es desenvoluparà seguint els nous criteris d'ordenació urbanística plantejats per l'Ajuntament de Palma

15/10/2021

Com seran els barris de Palma amb el nou Pla General?

El nou Pla General de Palma redueix el sòl urbanitzable, però al que hi queda s’hi planteja un desenvolupament urbanístic pensat per tenir una ciutat més sostenible, amb una economia diversificada, respectuosa amb tot el seu patrimoni i on l’accés a l’habitatge estigui garantit.

L’augment previst de la població obliga a pensar en noves zones residencials. Una d’aquestes és la que se situarà en els terrenys ubicats davant de l’estadi de Son Moix, entre el polígon de Can Valero i el barri de La Vileta. Són més de 76 hectàrees, 76.000 m2 on es podran construir 3.757 habitatges nous. I d’aquests, gairebé la meitat, un 46,7%; és a dir, més del 30% que exigeix la llei, seran protegits. Però més enllà de l’habitatge, el nou Pla General fuig del concepte de barri dormitori.

Planteja un creixement urbanístic complet, tant des del punt de vista laboral, dels llocs de feina que s’hi podran crear, com dels serveis, segons la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol. “No volem nuclis aïllats. Volem una ciutat de proximitat, una ciutat compacta, allà on poguem anar caminant a molts de llocs”, ha dit Truyol.

Un urbanisme pensat, també, per implementar una mobilitat més sostenible i on el cotxe privat quedi aparcat en favor del transport públic. De fet, al nou barri que es planteja a la zona urbanitzable de davant Son Moix, el Pla General hi preveu una estació del futur tramvia que unirà el centre amb l’hospital de Son Espases.

15/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris