X

L’Aliança per l’Aigua demana que es vigili l’ús de pous per regar jardins i omplir piscines a Eivissa

La Conselleria de Medi Ambient ha autoritzat una mitjana de 150 perforades cada any des de 2015

18/10/2021

L’Aliança per l’Aigua demana que es vigili l’ús de pous per regar jardins i omplir piscines a Eivissa

A Eivissa s’han autoritzat una mitjana de 150 pous cada any des de 2015. Però només s’han obert 32 expedients per perforades il·legals, dels quals 12 han acabat en sancions entre els 1.000 i els 15.000 euros.

Segons el Pla Hidrològic, a Eivissa hi ha 4.976 legalitzats. Els vigilants de Recursos Hídrics inspeccionen els nous pous; però una vegada en marxa, no se’n fa un seguiment. Jordi Giménez, geòleg de Recursos Hídrics del Govern, reconeix que pot haver-hi moltes perforades il·legals que no es detecten, alguns fets des de fa molts anys.

Des de fa dos anys, no es poden autoritzar nous pous a més de la meitat de les masses d’aigua d’Eivissa per la sobreexplotació dels aqüífers. L’increment de població, els jardins de les mansions i les piscines provoquen bona part del problema. L’Aliança per l’Aigua diu que, a banda de les perforades il·legals, l’Administració hauria de vigilar el consum abusiu que es fa a pous legalitzats. Segons Jordi Serra, vocal d’Aliança per l’Aigua, hi ha mansions on es poden consumir molts litres d’aigua que ningú vigila.

La Conselleria de Medi Ambient ha observat un canvi de tendència i des de 2019 es consumeix més aigua dessalinitzada, que enguany ha arribat al 60 per cent.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris