X

La meitat dels ciutadans de Balears tenen problemes per arribar a final de mes

Presentat l'Informe sobre l'Estat de la Pobresa 2021

15/10/2021

La meitat dels ciutadans de Balears tenen problemes per arribar a final de mes

1 de cada 2 persones a Balears té dificultats per arribar a final de mes. 1 de cada 3 infants està en situació de pobresa. Són només dues xifres, dos cops damunt la taula, que mostren com creix la pobresa a la nostra comunitat. I no són totes. Com explica Andreu Grimalt, Director Tècnic de l’EAPN Illes Balears, “les dades que parlen de desigualtats, de treball, de dificultats econòmiques – recollides en l’Informe L’Estat de la Pobresa a Balears 2021 que s’ha presentat aquest divendres al Parlament-, no reflecteixen l’impacte de la Covid, són de 2019”. I adverteix: “Aquestes dades són un mínim, la fotografia de l’any que ve serà pitjor”.

Enguany, però, la situació ja és dramàtica. En total, més de 266 mil persones a Balears es troben en risc de pobresa i exclusió social. Segons l’indicador europeu AROPE, aquesta xifra ha crescut del 15 al 22 per cent en només un any. Hi ha més persones pobres ( passen del 12 al 14%), més persones amb Privació Material Severa ( un increment del 138%) i més llars on no fa feina tothom que podria (1 punt més). I un apunt més: la pobresa té mirada de dona i infant, els més afectats per la crisi de la Covid. Malgrat això, les ajudes no arriben, ni molt manco, a tothom. Segons Xavier Torrens, president de l’EAPN, des de les entitats del Tercer Sector, “ara mateix s’atenen 150 mil persones, i estam parlant que n’hi ha 266 mil en situació de pobresa. Ens queda, per tant, un terç d’aquestes persones sense atendre”,

La Xarxa per a la Inclusió Social destaca tres grans reptes per poder fer front a aquesta situació: que tenir feina sigui sinònim d’inclusió social, blindar el dret a l’habitatge i que les rendes mínimes serveixin realment per sortir de la pobresa.

15/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris