X

Ajuts per pagar la llum de ca teva: creix la demanda en plena crisi energètica

Caritas alerta que la factura elèctrica, sumada al preu del lloguer i la manca de feina "endureix" l'accés a l'habitatge dels més necessitats

16/10/2021

Ajuts per pagar la llum de ca teva: creix la demanda en plena crisi energètica

Des que va començar l’any, 772 persones han rebut l’ajuda de Càritas per poder pagar els subministraments de la llar com la llum, l’aigua o el gas, però també el lloguer. L’entitat que ha gestionat ajuts per valor de 133 mil 500 euros creu que, en els pròxims mesos, la demanda d’ajuda creixerà i serà superior a la d’abans de la pandèmia.

Paola és una de les persones que enguany ha acudit a Càritas per poder pagar la factura de la llum. Amb la pandèmia i l’augment dels rebuts es va fer difícil poder arribar a tot. “Els treballs van baixar, la llum va pujar moltíssim i els lloguers són cars. Me va tocar recórrer a ajuda econòmica perquè si es pagava el lloguer no es podia pagar la llum”.

Des de l’inici d’any, unes 450 famílies s’han beneficiat dels ajuts pel pagament dels subministraments de la llar però, sobretot, per fer front al lloguer. Més de 300 ajudes han anat destinades a abonar l’electricitat, una seixantena al gas i el gruix més important, de 370, per poder pagar el lloguer o el relloguer d’una habitació. A Càritas perceben que els problemes en l’accés a un habitatge s’han agreujat arran de la pandèmia.

“Els requisits s’han endurit. L’accés a habitatge, la feina, les factures”, explica Margalida Cortés, responsable d’habitatge de Càritas. L’entitat creu que, en els pròxims mesos, augmentarà la demanda d’ajuda.

Entre enguany i l’any que ve, el Govern ha destinat una partida de 400 mil euros per lluitar contra la pobresa energètica, un 48% més que a la convocatòria anterior de la qual es beneficiaren més de 800 famílies.

EL PREU DE LA LLUM SE SEGUEIX ENFILANT

El preu de la llum marca el nivell més alt de la història en un dissabte: 226,93 euros. El preu mitjà al mercat majorista cau respecte d’ahir però és cinc vegades superior al mateix dia de fa un any. L’organització de consumidors i usuaris adverteix que la factura mitjana que pagaran les llars el mes d’octubre s’elevarà als 100 euros tot i les mesures que ha pres el govern central.

16/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris