X

La comissària d’art Maria de Corral lloa la qualitat de les galeries d’art contemporani de Menorca

Creu que suposen un gran atractiu per captar un tipus de turistes molt diferent als que rebia fins ara l'illa

16/10/2021

La comissària d’art Maria de Corral lloa la qualitat de les galeries d’art contemporani de Menorca

La prestigiosa comissària d’art Maria de Corral lloa la qualitat de les tres galeries d’art contemporani que han obert en els darrers anys al Llevant de Menorca. Creu que suposen un gran atractiu per captar un tipus de turistes molt diferent als que rebia fins ara l’illa i que l’entorn natural menorquí és molt inspirador per captar exposicions.

La primera galeria d’art contemporani en apostar per Menorca va ser la Cayon, ubicada molt aprop del Pont de Sant Roc de Maó. Seguida de Hauser and Wirth, a l’illa del Rei, i en darrer lloc s’ha obert el Centre d’Art Contemporani d’Alaior. L’ ex directora del Museu Reina Sofia de Madrid, Maria de Corral, confirma que amb elles, l’illa ha iniciat un nou camí cultural que se suma a la gran tradició musical que atresora des de fa anys.

Comissària d’art amb una llarga trajectòria, diu que conèixer bé l’espai d’una exposició és una feina clau a la seva professió per fer una bona selecció de les obres. Amb segona residència a l’illa, té en ment un lloc que l’ inspira per organitzar-ne una…

L’experta creu que Hauser and Wirth té molt ben plantejat el vessant divulgatiu de l’art amb els tallers dirigits a escoles i públic de l’illa. Unes activitats que demostren el compromís dels galeristes amb la societat que els acull.

16/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris